αναγνώριση

Έρχεται ξαφνικά ένα βράδυ, που δίνεις τα χέρια με έναν άνθρωπο που μέχρι χτες σου ήτανε τελείως άγνωστος. Έχετε ήδη όμως πει πολλά, και άσχετα. Είναι που και στους δυο αρέσει η ησυχία, που κι οι δυο μπορείτε να μείνετε ώρες κοιτώντας κάπου στον ορίζοντα, έτσι δεν έγινε και γνωριστήκατε; Είναι που και οι δυο γελάτε, πολύ, με πράγματα που οι άλλοι δεν γελάνε. Είναι που και οι δυο ενοχλείστε από πράγματα που δεν ενοχλούνται οι άλλοι. Είναι που μείνατε πολύ ώρα σιωπηλοί, σχεδόν ολόκληρη ζωή.

Είναι που στον εγκέφαλό σας τρέχουνε κάτι περίεργα κύματα και πότε-πότε σας χτυπάει, λένε μία αύρα. Είναι που κάποτε μείνατε με ένα μετέωρο εισιτήριο στο χέρι, με ένα στυλό, με ένα βλέμμα μετέωρο. Και τα τρία ξέρετε τι να τα κάνετε, κι οι δυο. Αλλά έτσι συμβαίνει όταν έρχεται το κύμα εκείνο. Μπορεί να είναι και που λιώνει ο χώρος μες το χρόνο. Κάτι σαν το dasein του Martin, λες;

Αλλά όλα αυτά, το ξέρετε κι οι δυο, έτσι όπως κατορθώσατε να μάθετε κουτσά-στραβά, λίγα μασημένα λόγια, στη κυριολεξία μασημένα, εδώ γελάτε και οι δυο με τη ψυχή σας.

Με τη ψυχή σας, βλέπετε σαν θεατές, κι οι δύο, το μυαλό σας να σας κάνει «νερά» πότε-πότε, τα κύματα που λέγατε.

Με τις περιγραφές των άλλων, και με τη στεναχώρια τους, μάθατε, για το σώμα μας που εκείνη τη στιγμή δεν ήσασταν εκεί, εκείνη τη στιγμή που δεν το ορίζατε κι έπαιρνε το δικό του δρόμο, τον άγνωστο δρόμο, μόνο του.

Αλλά τώρα είστε και οι δύο εδώ, παρόντες, ορίζετε το σώμα σας, δεν μασάτε τη γλώσσα σας, απλώνετε τα χέρια σας, τα σφίγγετε, γνωρίζεστε, αναγνωρίζεστε, «κι εγώ», «κι εγώ».

Είμαστε και οι δύο επιληπτικοί.

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s