Δηλώνω αποκλίνουσα, είμαστε ΟΛΟΙ ΑΠΟΚΛΙΝΟΝΤΕΣ, κι αν αποκλίνουν τα παιδιά μαζέψτε μας όλους! (πριν αρχίσουν να αυτοκτονούν από αηδία)

που σημαίνει ότι η εποχή

-των ίσων άποστάσεων

-της πολιτικής ορθότητας

-της αδιαφορίας και του ατομισμού

-της εσωστρέφειας

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ

με άλλα, λόγια, με καλύτερα λόγια, με τα λόγια των ίδιων των ανήλικων

 

από μικρό κι από τρελλό θα μαθευτεί η αλήθεια

 

και αν δεν δηλώσουμε όλοι τρελλοί και αποκλίνοντες την κατάσταση θα την πάρουν στα χέρια τους τα ίδια τα παιδιά, αν δεν την έχουν πάρει ήδη

Advertisements

15 Comments

 1. Ποιοι είναι οι αποκλίνοντες και ποιοι οι κανονικοί?…

  Τα “καλά” παιδιά των ιδιωτικών σχολείων και των εύπορων οικογενειών είναι και “αναρχικοί” αντιεξουσιαστές, οι “καλοί” μπάτσοι που μας φυλάνε από τους λύκους είναι και θύτες-δολοφόνοι των προβάτων.

  Τα δίπολα και οι βεβαιότητες έχουν ξεφτίσει από χρόνια και τώρα καταρρέουν, σε στιγμές κρίσης σαν τη σημερινή, όταν η καταπίεση γίνεται οργή και η οργή εκδίκηση.

  Η ιστορία της Μήδειας είναι πιο επίκαιρη και πολιτική από ποτέ: Φως και σκοτάδι, πολιτισμός και βία, τάξη και χάος, ζωή και θάνατος – το ένα συμπληρώνει, προϋποθέτει και συνδιαλέγεται εσαεί με το άλλο και μόνο ένα λεπτό νήμα τα χωρίζει. Και αρκεί ένα μικρό κρακ, για να κοπεί το νήμα και το ένα να επικρατήσει θριαμβευτικά επί του άλλου.

  Τα όρια ήταν, είναι και θα είναι λεπτά και αδιόρατα: ο άλλος δεν είναι εκεί έξω, αλλά ενυπάρχει στον εαυτό. Ας ψάξουμε επιτέλους να τον βρούμε ο καθένας μέσα του! Μόνο από εκεί μέσα μπορεί να γεννηθεί η αλλαγή.

 2. δεν είναι ψέμμα αυτό που λες, ως συμπερασμα αλλά είναι μισή αλήθεια. Γιατί είμαι σίγουρη ότι η κα Αγγελοπούλου έχει κάνει ψυχανάλυση, έχει συμφιλιωθεί με την ματαιοόδοξο ευατό της, και πράττει τα ανάλογα για να αισθάνεται καλά, αλλά υπάρχει και η μικρή λεπτομέρεια ότι από την οικονομική της εξουσία δεν ανεβάζονται μόνο ωραίες παραστάσεις.Money makes the world go round
  κι η ψυχανάλυση κοστίζει
  μέσα μας έχει πολλές φορές αυτό που εισπνέουμε απ έξω, το “love uself”, γιατί αλλιώς δεν επιβιώνεις, είναι πολύ έξυπνο αυτό που έχει εμφυσήσει η κοινωνία του κεφαλαίου, το one man show, το φτιαγμένο από έναν θεό, έναν big brother…

 3. μα και αυτό το κόλπο, το μέσα-έξω, το εγώ και εμείς, εγώ και αυτοί μπάζει πια από παντού, δεν υπάρχουν στεγανά, είμαστε οι πολιτικοί μας, οι καλλιτέχνες μας και οι Αγγελοπούλου μας, οι πολιτικοί μας, οι καλλιτέχνες μας και οι Αγγελοπούλου είναι εμείς οι ίδιοι…

  Δεν χρειάζεται ψυχανάλυση για το προφανές -στην εποχή του Ευριπίδη δεν υπήρχε καν!- δύναμη να το δεχτούμε χρειάζεται…

 4. Ας το ελπίσουμε πως υπάρχουν αρκετοί τρελοί γύρω μας. Και ας ελπίσουμε ότι τα χέρια τους είναι αρκετά δυνατά για να αντέξουν το βάρος του φορτίου τους.

 5. αποκλίνουσα συμπεριφορά και “εμείς” που να χωράει και η Αγγελοπούλου δεν πάει. Το θέμα είναι άλλο, και η επί μέρους ψυχανάλυση ιδιωτική υπόθεση του καθενός. Ας μην το κάνουμε group therapy.
  και δεν θέλω τη δύναμη για ζητούμενο, αλλά το δικαίωμα στην αδυναμία

 6. … εκτός αν η δύναμη είναι συνισταμένη πολλών τρελλαμένων χεριών, με σκοπό να αποκαταστήσουν αυτούς που τους την φόρεσαν την ταμπέλα του τρελλού με το έτσι θέλω
  (συνεχίζω από το προηγούμενο σχόλιο)
  ουτοπικό είναι, το ξέρω, αλλα και το ευχολόγιο, καλύτερο από την αδιαφορία απέναντι στην αυθαιρεσία
  γιατί τα ανήλικα αν τα “βαφτίσεις” τρελλά, τρελλά θα γίνουν, κουκιά μετρημένα

 7. α, να γελάσουμε και λίγο, το πανέξυπνο wordpress, αποφάσισε ότι αυτό το ποστ, σχετίζεται με το ποστ “κεφαλάκια χωρίς μυαλό”…. συνταγή για σούπα!

 8. Μαρία, ίσως το wordpress έκρινε από τον τίτλο “κεφαλάκια χωρίς μυαλό”, ο οποίος συμπυκνώνει εν μέρει τις τελευταίες ημέρες!

  Μην τσιμπάς με το “αποκλίνουσα συμπεριφορά” της απολογίας. Πρόκειται για κλασσική τακτική που επιδιώκει να στραφεί η προσοχή της κοινής γνώμης/των δικαστών από την πράξη και το δράστη στο θύμα και στο συνήγορο του δράστη! Είναι τελείως λάθος κατά τη γνώμη μου να ασχολούμαστε με το ζήτημα αυτό, αντιθέτως πρέπει να εστιάσουμε αποκλειστικά στα αίτια τόσο της δολοφονίας όσο και των κινητοποιήσεων που ακολούθησαν.

  Γιάννη, μην τσιμπάς με το “αποκλίνοντες” της Μαρίας. Είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για σχήμα λόγου. Όταν όλοι είμαστε αποκλίνοντες, τότε είμαστε όλοι “κανονικοί”. Όσο για τη ρήση : “ο άλλος δεν είναι εκεί έξω, αλλά ενυπάρχει στον εαυτό”, φέρνει στο μυαλό τη διδασκαλία των ινδών ιερέων για τον Βράχμα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μας χρησιμεύει στην παρούσα συγκυρία…

 9. κάπως έτσι, είμαστε όλοι, όσο δεν ταιριάζουμε στο μοντέλο που επιβάλλεται από παντού
  ξέρει τί λεει κι ο Γιάννης, αλλά συμφωνώ για την παρούσα συγκυρία
  και θεμιτές οι μεθοδέυσεις των δικηγόρων, αλλά η ανοχή απέναντι στη σπίλωση
  1. ενός νεκρού
  2. ενός νεκρού παιδιού
  3. ενός νεκρού παιδιού που η κοινωνία των ενηλίκων τό άφησε ανυπεράσπιστο
  και η πιο άνανδρη τοποθέτηση (γιατί ποιός και με ποιά κριτήτια θα ανασκευάσει την “ταμπελα” που τοποθετείται σε ένα νεκρό παιδί – και μαζί σε μια γενια΄???)
  ποιά βία θα κινητοποιήσει αυτή η βία? (οχι σήμερα άυριο, στο απώτερο μέλλον)
  η γενιά του εμφυλίου έκανε παιδιά που χτ΄υπήθηκαν στα ΙΟυλιανά, η γενιά των Ιουλιανών έκανε παιδιά που χτυπήθηκαν στο πολυτεχνείο, η γενιά του πολυτεχνείου έκανε παιδιά που χτυπιούνται σήμερα με όπλα και σφαίρες ΚΑΙ με το ψυχολογικό πόλεμο που είναι αναγνωρισμένο βασανιστήριο από τα πιο ζοφερά, και ύπουλα

  ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΒΙΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ
  (γιατί αν αναγκαστούν να αφήσουν τα όπλα και τις σφαίρες, εκεί θα πάει το πρα΄γμα)
  καλημέρα

  και να αποκλίνουμε όλοι απο τη λογική όταν η αντίδραση πέρασε στο πιο ανυπεράσπιστο κομμάτι της κοινωνίας
  είμαστε τρελλοί αν το ανεχτούμε

 10. http://www.lifomag.gr/blogs/manic/13396#blogtop

  Θα χρησιμοποιήσω την ιδια απαντηση που εδωσα και εκει.

  Θελει λιγα μαθηματικά αλλά παλεύεται! 🙂

 11. Αδέρφια μου, μπλόγκερς, πουλιά!…
  φτάνει ο όλεθρος και ο αλληλοσπαραγμός.
  Αρκετό μελάνι έχει χυθεί (για την ακρίβεια pixels),
  με λέξεις δεν άλλαξε ποτέ ο κόσμος,
  θέλει “φωτιά” και αίμα η επ-ανάσταση. Χορτάσαμε κι από τα δύο θα μου πείτε, και?… Ο καιρός και οι νέοι θα δώσουν την απάντηση.

  ΥΓ Όλοι κρύβουμε μέσα μας και τον κουκουλοφόρο και τον χωροφύλακα, και τον αναρχικό και τον νοικοκυραίο, τον… και τον…. κοκ/ (Αυτό εννοώ ο εαυτός και ο άλλος)
  Όσο πιο γρήγορα το πάρουμε χαμπάρι, τόσο πιο γρήγορα θα γίνουμε επιτέλους πιο ανεκτικοί και ανοιχτοί ως άτομα και σύνολο.

  Είμαστε ΟΛΟΙ συγκλίνοντες ΚΑΙ αποκλίνοντες!

 12. Τις απόψεις των μαθητών με email ζητά το Υπουργείο Παιδείας με στόχο την εκτόνωση της κατάστασης

  “12/12/2008

  Με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με πρωτοβουλία του υπουργού … δημιουργήθηκε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με στόχο οι μαθητές να εκφράσουν ελεύθερα την κριτική τους, τη γνώμη τους και τις προτάσεις τους.
  Η ενέργεια αυτή του Υπoυργείου Παιδείας εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών του υπουργείου για την εκτόνωση της κρίσης και της οργής των μαθητών από τα πρόσφατα γεγονότα και το θάνατο του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από τις σφαίρες του Ειδικού Φρουρού.”

  αυτό?
  μα χρόνια τώρα τόλεγε η αντιπολίτευση…
  συγκλιση…

 13. efxaristw paidi mou! se kalo na mas mpei!

 14. Πασκάλ:”όλοι οι άνθρωποι είναι τόσο αναπόφευκτα τρελοί που, όποιος δεν είναι τρελός, είναι διπλά τρελός”
  Ντοστογιέφσκι:”Ο καλύτερος τρόπος για να σιγουρευτείς ότι εσύ είσαι ο γνωστικός, δεν είναι το να κλείσεις μέσα το γείτονά σου”

  Τι να πω άλλο εγώ Μαρία μου; χτυπάς φλέβα με τις αιχμηρές κουβέντες σου.. Προφανώς πάω με το μέρος των αποκλίνοντων.. 🙂

 15. δε θάθελα να χτυπάω φλέβα, η μόνη σωστή θέση για το αίμα είναι ΜΕΣΑ στο σώμα, ή για ιατρικούς λόγους -μόνο- να διακινείται και να φαίνεται, έξω. θάθελα να μην είναι αιχμηρές οι κουβέντες. Πολύ καλή βδομάδα Ανέστη


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s