τα χρυσά και τα ψιλά (γράμματα) της ιστορίας

την ώρα που οι ευρωπαικές κυβερνήσεις “σώζουν” την ισορροπία του κοινωνικού ιστού -από φόβο- με χρηματοδοτήσεις, προωθούν και επαναπροωθούν τα θύματα της παγκόσμιας οικονομίας της φούσκας και των πληθωριστικών αριθμών στον τόπο που θα κακοποιηθούν. κι αν η ιστορία γράψει με “χρυσά γράμματα” την ευρωπαική πρωτοβουλία, υπάρχουν και τα ψιλά…

γιατί οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ζητούν μόνο ασφαλή γη να πατήσουν, νομιμότητα και επιβίωση, σε ένα έδαφος πιο ασφαλές, γη και στέγη που τεχνητά και πληθωριστικά αυξάνεται, και χάνει την εμπορευματική της αξία, στη δύση, γη που βομβαρδίζεται “κατά λάθος” στο άλλο μισό του πλανήτη.

και το χρήμα δεν έχει άλλο αντίκρισμα από πόρους χειροπιαστούς για τον άνθρωπο, γη, πετράλαιο, χρυσό. το παρόν πληθωριστικό νούμερο των gpi φουσκώνει χάρι στην ευρωπιακή πρωτοβουλία, ξανά. και οι κρατικοί πόροι επιστρατεύονται για να σωθούν οι επιχειρήσεις, ο ιδιωτικός τομέας.

στα “ψιλά”, το νέο νομοθετικό πλαίσιο για το ευρωπαικό φρούριο, όπου θα μοιράζεται το θησαυροφυλάκιο των ίδιων πάντα G, ο νεοφιλελευθερισμός μετράει νούμερα, θερίζοντας ανθρώπους.

Στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. 15-16 Οκτωβρίου του 2008, ο Ν.Σαρκοζί προωθεί προς υπογραφή το ρατσιστικό «Ευρωπαϊκό Σύμφώνο Μετανάστευσης». Η Ελληνική Κυβέρνηση υποστηρίζει πλήρως τα δρακόντεια αντιμεταναστευτικά μέτρα με επίσημες δηλώσεις των Κ.Καραμανλή και Π.Παυλόπουλου.
Το «Σύμφωνο» προβλέπει στρατιωτικοποίηση των Ευρωπαϊκών συνόρων, δημιουργία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής, νέες ομάδες ταχείας επέμβασης και περιφερειακά συντονιστικά κέντρα (π.χ. στον Πειραιά για θαλάσσιες περιπολίες στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο). Μαζικές απελάσεις και «επαναπροωθήσεις» των «χωρίς χαρτιά», και κατασκευή νέων στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Ελλάδα και αλλού. Φυλάκιση των μεταναστών μέχρι και 18 μήνες και άρνηση επανεισόδου στην Ε.Ε. για 5 χρόνια μετά την απέλαση. Βάζουν τέλος στις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών και καθιερώνουν από το 2012 ηλεκτρονικές άδειες παραμονής και βίζες με αποτυπώματα των 10 δακτύλων από την ηλικία των 6 ετών. Πρόκειται για ένα ρατσιστικό τερατούργημα που ποινικοποιεί τη μετανάστευση, «αναβαθμίζει» την Ευρώπη-Φρούριο σε σύγχρονο Κολαστήριο και την Ελλάδα σε χώρα-φυλακή του Ευρωπαϊκού Νότου.
Το «Σύμφωνο Μετανάστευσης» δεν πρέπει να περάσει! Κανένα νομοθέτημα δεν θα πείσει τους μετανάστες της φτώχειας και του πολέμου που δημιουργεί και στηρίζει η Δύση και η Ε.Ε. να κάτσουν στο σπίτι! Όσο ψηλότερα τείχη υψώνονται, τόσο θα τρίβουν τα χέρια τους οι δουλέμποροι και θα ανεβαίνει η ταρίφα του ταξιδιού. Όσο θα δημιουργούνται νέα στρατόπεδα και θα απορρίπτονται αιτήσεις ασύλου, τόσο περισσότεροι θα καταφεύγουν σε κυκλώματα και θα ενισχύεται η διαφθορά στις Υπηρεσίες Αλλοδαπών. Όσο οι νόμοι θα αρνούνται τη νόμιμη εργασία και ασφάλιση των μεταναστών τόσο θα πολλαπλασιάζονται οι «Μανωλάδες», και τα φασονάδικα-κάτεργα, προς όφελος των λαθρο-εργοδοτών.
Γι αυτό απαιτούμε:
• να μην υπογράψει η Ελλάδα το νέο ρατσιστικό «Σύμφωνο Μετανάστευσης»
• λεφτά για υγεία, παιδεία, μισθούς και συντάξεις, όχι για συνοριοφυλακές και στρατόπεδα μεταναστών και προσφύγων
• νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα για όλους τους μετανάστες εργάτες της Ε.Ε. – όχι άλλες «Μανωλάδες»
• χορήγηση υπηκοότητας στα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν ή σπουδάζουν εδώ
• άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, όχι απελάσεις και «επαναπροωθήσεις»

Για περισσότερες πληροφορίες και για υπογραφή του πιο πάνω κειμένου στο: http://www.ksm.gr/

1 Comment

  1. Υπουργείο Εξωτερικών. Λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο επίδοξοι Πρέσβεις εκ Προσωπικοτήτων, Πρέσβεις επί τιμή, γηραλέοι συνταξιούχοι Πρέσβεις τους οποίους επαναδιορίζει στο ΥΠΕΞ η Ντόρα Μπακογιάννη, εν είδει χαρεμιού, σύμφωνα με διατάξεις που υπήρχαν στον Οργανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών και επαυξήθηκαν στο πολλαπλάσιο με το άσχετο νόμο 3712/2008. Στην ιστοσελίδα http://www.equal-rights-greece.com ετοιμάζεται η καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ταυτόχρονα σε Βρυξέλλες και Αθήνα, Λ. Βασιλίσσης Σοφίας) για μαζική παραβίαση εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών της κοινοτικής οδηγίας 2000/78/ΕΚ που απαγορεύει διακρίσεις λόγω ηλικίας κλπ στην απασχόληση και εργασία.

    Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω οικονομικής κρίσης, και ενώ κάνει μύριες όσες διακρίσεις στα όρια υποχρεωτικής εξόδου από την εργασία λόγω ορίου ηλικίας (για άλλους στο 60 έτος που τους έδιωξαν και αμέσως μετά κατάργησαν τη διάταξη, στους διπλωματικούς μέχρι το 65ο και σε άλλους στο 67ο), τώρα φέρνει από τα γηροκομεία υπέργηρους συνταξιούχους Πρέσβεις 80 χρονών, για να τους ταϊζει με χρυσά κουτάλια από τα λεφτά του ελληνικού λαού.

    Στην προσφυγή, στην οποία επιτρέπεται και η τήρηση της εχεμύθειας ως προς το όνομα του καταγγέλλοντος, αφού θα κυνηγηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το κράτος που παραβιάζει το κοινοτικό δίκαιο και πέσει «καμπάνα» και παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (ενώ θα χάσουν τον ύπνο τους οι επαναδιοριζόμενοι μετά τη συνταξιοδότησή τους Πρέσβεις), έχουν δηλώσει συμμετοχή και υπάλληλοι τόσο του διπλωματικού κλάδου και λοιπών κλάδων του Υπουργείου Εξωτερικών και απλοί πολίτες που φυσικά και έχουν «έννομο συμφέρον» για να κάνουν την καταγγελία.

    Για δηλώσεις συμμετοχής στην υπογραφή του εντύπου της καταγγελίας, δηλώστε στο

    http://www.equal-rights-greece.com


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s