οι διακοπές του δολοφόνου

 

Ναι, να κάνω διακοπές αν και αναρωτιέμαι, εκεί που θα πάω, μπορώ να μην ακούσω τη λέξη δολοφόνος; Αλλιώς για ποιόν λόγο να φύγω από τον τόπο του εγκλήματος;

Η γλώσσα μου έχει πεθάνει, αφού ο κόσμος που την μεταφέρει, έτσι την χρησιμοποιεί, αυτός ο δολοφόνος πότε θα παραδοθεί;

Κι αν βρεθεί, τι θα ομολογήσει;

Θα καταλάβει ποτέ ότι δεν μπορώ να μιλήσω, να σκεφτώ, να εκφραστώ, αλλά το κυριότερο, δεν μπορώ να αισθανθώ στη γλώσσα του;

Και εκεί που θα πάω, θα κοιτάνε τη θάλασσα, και θα σκέφτονται καθόλου το αλάτι, ή το τζετ-σκι και το αντηλιακό δείκτης προστασίας ένα εκατομμύριο;

Δεν θέλω προστατευμένες διακοπές και προστατευμένες ώρες και μέρες και ακτινοβολίες.

Ούτε και πρόωρη, ούτε και προαγωγή, ούτε εθελούσια, τι σόι λέξεις είναι αυτές, καινούργιες, και τις μιλάνε όπου μιλάνε ελληνικά, δηλαδή σε όλα τα νησιά και όλα τα θέρετρα, και μιλάνε συνέχεια σε κινητά και χτυπάνε με τα δάχτυλα εσ-εμ-ες, μάλλον ελληνικά, και ευτυχώς αυτά δεν τα ακούει ο διπλανός, γιατί είμαι σίγουρη ότι κι αυτά θα αναφέρονται στο δολοφόνο και στην προαγωγή, την εθελούσια και την πρόωρη.

Και αυτός ο τρόπος της γλώσσας μου με κάνει να μη θέλω ούτε τη θάλασσα, χωρίς αλάτι, ούτε το φως χωρίς ακτινοβολία, ούτε το ζαμπόν χωρίς λιπαρά το κατάλαβα, τότε που γράφτηκε και έγινε και σουξέ, τώρα το καταλαβαίνω.

Ο δολοφόνος, λοιπόν, και η προαγωγή και η πρόωρη, the key words for the summer, γαμώ την πρόοδο της κινητής και του ipod και του mp3 και όλων των άλλων καινούργιων ελληνικών λέξεων, που μεταφερουν δολοφόνους, προαγωγές και εθελούσιες και πρόωρες, με τα διεθνή μέσα σε ελληνικά στόματα και ελληνικά μυαλά και ελληνικά αυτιά, που δεν θέλω να με σκέφτονται, να μου μιλάνε και να με ακούνε.

 

Αλλά το πρόβλημα είναι ότι σκέφτομαι ακόμα στα ελληνικά.

Καλές διακοπές, δολοφονίες, προαγωγές, εθελούσιες και πρόωρες

Οι φαντάροι, εξαιρούνται, καθώς και οι φυλακισμένοι, γιατί αυτοί έχουν  δικαίωμα  να φτιάχνουν  καινούργιες λέξεις

4 Comments

  1. Καλές διακοπές από έναν που βρίσκεται ήδη σε διακοπές αλλά δυσκολεύεται να παραβλέπει όλα αυτά τα νέα έθιμα του πολιτισμού μας που γλαφυρότατα περιγράφεις. Γιατί οι διακοπές θέλουν πνοή και η πνοή θέλει χώρο να εκφραστεί δικό της και όχι παραχωρημένο για ορισμένο χρόνο και πάντα σε ένταση ασφάλειας. Σαπουνόφουσκες που σκάνε σαν τύχει το πρώτο μη προγραμματισμένο συμβάν! Χαιρετώ

  2. Μ΄αυτό τον φόβο του φαινομένου της σαπουνόφουσκας, έφυγα, Ανέστη, αλλά ευτυχώς διαψεύστηκα. Σε χαιρετω κι εγώ, κι ας γκρινιάζω ώρες-ώρες. Ακόμα απολαμβανω, το ανοιγμα και την πνοή, χωρίς ασφάλειες και εντάσεις.
    παράβλεψέ τα, τα “εθιμα”, στις άκρες κάπου θα έχει φρέσκιες εικόνες, απ εκείνες που αντιστέκονται στη συνήθεια, να μας φέρεις!

  3. Εγω σε καταλαβαίνω απόλυτα. Γι αυτό πάω στη Γαύδο και στη Σούγια διακοπές! Καλό καλοκαίρι!

  4. εκεί στο νότο ωραία θα είναι, πολύ καλαίσθητες διακοπές ελκυστή, διάλεξες να κάνεις! και στο μπλογκ σου είδα πανέμορφες εικόνες, καλές βουτιές, χωρίς λογια, μονο γέλια. μη ξεχάσεις να φας ξινομυζήθρα, πάει με ντομάτα, παξιμάδι κριθαρένιο βρεμμένο στη θάλασσα.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s